لوازم يدكي خودرو تاپيك كالا لوازم يدكي خودرو تاپيك كالا .

لوازم يدكي خودرو تاپيك كالا

مكمل سوخت

معرفي مكمل سوخت وانواع و اهميت آن

 

مكمل سوخت به شما اين امكان را مي‌دهد تا خواص سوختي را كه هر روز به ماشين خود مي‌زنيد، افزايش دهيد. درواقع، آن‌ها مي‌توانند به‌ويژه براي خودروهاي قديمي، خودروهاي ديزلي و رانندگي در محيط‌هاي خاص مفيد باشند. با اين حال، با توجه به انواع مختلف آن‌ها، تعيين اينكه چه چيزي به موتور خودرو كمك مي‌كند و چه چيزي به آن آسيب مي‌رساند، دشوار است.

معرفي مكمل سوخت

مكمل سوخت همراه با سوخت در مخزن خودرو قرار مي‌گيرد. همانطور كه از نام آن پيدا است، با افزودن موادي مانند پاك‌كننده سيستم، روان‌كننده و تقويت‌كننده، نويد مصرف سوخت بهتر، عملكرد بهتر، آلاينده كمتر و عمر طولاني‌تر موتور را مي‌دهد.

بديهي است كه تعمير كل موتور بسيار گران‌تر است. مكمل‌ها مي‌توانند با رفع مشكلي خاص يا كمك به اصلاح و نگهداري پيشگيرانه، مانع از خراب شدن خودرو ‌شوند. در واقع استفاده از يك مكمل سوخت مناسب مي‌تواند مشكلات موتور را بدون صرف هزينه زياد حل كند. عملكرد مكمل‌ها مربوط به حركت بنزين يا مسيري كه در آن جريان دارد، هست.

به عنوان مثال، مكمل‌هاي پاك كننده را مي‌توان با سوخت مخلوط كرد. اين كار باعث مي‌شود رسوبات سنگين را حذف كنند، اصطكاك را كاهش داده و جريان را بهبود بخشند. اجزاء جداگانه مانند انژكتورها و سوپاپ‌ها بايد بدون هيچ گونه تجمعي از آلاينده‌ها باشند تا در بهترين حالت كار كنند. تميز كردن سيستم سوخت‌رساني در كنار ساير مسائل، باعث مي‌گردد واكنش‌هاي آهسته و سخت استارت خوردن خودرو، متوقف شود. روان‌كننده‌ها به‌طور مشابه عمل مي‌نمايند و به حركت بهتر و كارآمد قطعات كمك مي‌كنند. ساير وظايفي كه يك مكمل سوخت مي‌تواند انجام دهد شامل جلوگيري از يخ زدن گاز، افزودن اكتان براي عملكرد بهتر و جلوگيري از خرابي سوخت در طول زمان است.

انواع مكمل سوخت

هيچ مكمل همه كاره‌اي وجود ندارد كه بتواند تمام مشكلات خودرو را به‌تنهايي برطرف كند. بنابراين اگر به دنبال رفع مشكلي خاص در خودروي خود هستيد بايد به دنبال يك مكمل مناسب باشيد. مكمل سوخت مي‌تواند تقويت‌كننده عملكرد يا تثبيت‌كننده سوخت باشد. تقويت‌كننده‌هاي عملكرد سوخت، با تميز كردن سيستم و جلوگيري از تجمع آلاينده عملكرد سوخت خودرو را بهبود مي‌بخشند. تثبيت‌كننده‌هاي سوخت، سوخت را دست‌نخورده نگه مي دارند و از اثرات نامطلوب درازمدت مانند انجماد و خوردگي جلوگيري مي‌كنند. در ادامه به معرفي هريك از مكمل‌هاي سوخت به صورت مفصل‌تر مي‌پردازيم.

تثبيت‌كننده‌هاي سوخت

همانطور كه قبلاً ذكر شد، تثبيت‌كننده سوخت به شما كمك مي‌كند تا سوخت خود را در طول زمان دست‌نخورده نگه‌داريد. بيشتر تثبيت‌كننده‌ها براي وسايل نقليه و تجهيزاتي در نظر گرفته‌شده‌اند كه به ندرت از آن‌ها استفاده مي‌شود يا زماني طولاني بلا استفاده باقي مي‌مانند. وسايل نقليه فصلي مانند قايق، تجهيزات چمن‌زني و ژنراتورها چند نمونه از اين ماشين‌ها هستند. اين مكمل سوخت با جلوگيري از جداسازي گاز و آب، كارايي سوخت را افزايش مي‌دهد. هنگامي‌كه اجزاء سوخت، پس از مدتي كار‌نكردن خودرو از هم جدا مي‌شود، مي‌تواند باعث سخت استارت‌خوردن و خوردگي موتور شود. يك تثبيت‌كننده اين روند را مسدود مي‌كند و به اجزاء سوخت كمك مي‌نمايد تا كاملاً باهم مخلوط شوند. اگر سوخت شما بيش از يك ماه يا بيشتر بماند، احتمالاً ايده خوبي است كه كمي تثبيت‌كننده اضافه كنيد. به‌ويژه اگر هوا سرد باشد ضرورت بيشتري پيدا مي‌كند.

اهميت مكمل سوخت

اگر از مكمل باكيفيت براي مقصود موردنظر خود استفاده مي‌كنيد، معمولاً مي‌توانيد انتظار داشته باشيد كه نتايجي را كه سازنده وعده داده، مشاهده كنيد. مكمل‌ها همه كاره نيستند و شما بايد براي رفع مشكلي خاص، از يك مكمل سوخت مناسب استفاده كنيد. به‌عنوان مثال، استفاده از تقويت‌كننده اكتان در يك ماشين مدرن، ممكن است سطح اكتان را بيشتر از حد لازم براي موتور افزايش دهد. درنتيجه هيچ سودي نخواهد داشت. به طور مشابه، استفاده از يك تثبيت‌كننده براي خودرويي كه هر روز از آن استفاده مي‌شود، تاثير زيادي ندارد. زيرا يك تثبيت‌كننده مشكلاتي را برطرف مي‌كند كه به خاطر كارنكردن خودرو براي طولاني مدت، ايجادشده باشند.

به طور كلي اصلاح و نگهداري پيشگيرانه اصلي‌ترين عملكرد مكمل سوخت است. دور نگه‌داشتن رسوبات در موتور تنها يكي از راه‌هايي هست كه يك مكمل مي‌تواند انجام دهد و به واسطه‌ي آن عملكرد خودرو را بهبود بخشد. همچنين ممكن است مانع از تعمير پرهزينه موتور شود.

مكمل‌ها ممكن است با هر بار خالي شدن مخزن، لازم باشد مجدداً اضافه شوند. اگرچه برخي از آن‌ها مي‌توانند طولاني‌تر استفاده شوند. برخي پيشنهاد مي‌كنند كه در هر تعويض روغن آن را اضافه كنيد. برخي ديگر مي گويند كه آن را بعد از طي يك مسافت مشخص اضافه كنيد. به طور معمول، قبل از پر كردن مخزن، بايد مكمل سوخت را بريزيد. انجام اين كار باعث مي‌شود كه سوخت و مكمل به‌طور مناسب مخلوط شوند. خبر خوب اين است كه حتي اگر از مكمل اشتباه استفاده كنيد، به موتور خودرو آسيب نخواهد رساند. اين مكمل‌ها براي حل مشكلات خاص و بدون ايجاد مشكلات ديگر طراحي‌شده‌اند. اين طراحي بدون ضرر، بدين معنا است كه به طور كلي، شما مي توانيد با خيال راحت از يك مكمل بدون نگراني در مورد آسيب به موتور يا سوخت خود استفاده كنيد.

بنابراين اگر مي‌خواهيد موتور خودرو و مسير جريان سوخت را بدون مشكل در سال‌هاي آينده حفظ كنيد، اهميت مكمل سوخت را نمي‌توان ناديده گرفت. مكمل‌ها ممكن است براي خودروهاي قديمي مفيدتر باشد. زيرا آن‌ها براي انواع مختلف سوخت ايجادشده‌اند و نيازهاي متفاوتي نسبت به خودروهاي مدرن دارند. در خودروهاي قديمي، جايگاه سوپاپها و ساير قطعات موتور براي تحرك روان ممكن است به مكمل نياز داشته باشند. اگر در ماه‌هاي سرد زمستان از خودرو استفاده نشود، مكمل مي‌تواند سوخت آن را تازه نگه دارد. خودروهاي ديزلي به دليل تفاوت در ساختار موتور و تركيب سوخت، نسبت به ديگر خودروها كاملاً متفاوت است. مكمل‌هاي سوخت مي‌توانند يك مزيت بزرگ براي خودروهاي ديزلي باشند. زيرا ممكن است تعمير كاميوني كه استارت نمي‌زند بسيار گران باشد. رانندگان مي‌توانند به‌خوبي از مكمل‌ها استفاده كنند و از اين مشكلات جلوگيري نمايند.

براي مشاهده انواع مكمل سوخت و قيمت آن‌ها،

مي‌توانيد به اين سايت مراجعه كنيد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۹ دى ۱۴۰۰ساعت: ۰۱:۱۶:۵۸ توسط:تاپيك موضوع:

شمع خودرو

شمع خودرو

يكي از قطعات اصلي موتور هر خودرو، شمع هاي آن مي باشد كه وظيفه جرقه زني و به نوعي روشن نمودن خودرو را دارد. شمع خودرو يك قطعه مهم در موتور خودروهاي سوختي محسوب مي گردد و بدون كاركرد صحيح شمع ها، خودرو ها قادر به حركت نخواهند بود. در اين مطلب قصد داريم در رابطه با شمع خودرو مطالبي را ارائه كرده و به بررسي اين قطعه حياتي در موتور خودرو بپردازيم.

شمع خودرو چيست؟

شمع خودرو قطعه اي متشكل از الكترود ، عايق چيني، واشرها و غيره مي باشد كه در بالاي محفظه احتراق و سيلندر خودرو قرار گرفته و از يك طرف جريان ولتاژ بالاي برق را گرفته و از طرف ديگر با ايجاد جرقه زني در محظه احتراق باعث انفجار بخار فشرده شده بنزين و در نتيجه ايجاد نيروي لازم براي حركت خودرو مي گردد. در حقيقت شمع خودرو وظيفه انفجار در محفظه احتراق و حركت دادن سيلندرها به سمت پايين را دارند. با پاشش سوخت توسط انژكتور به درون سيلندر و سپس فشرده شدن آن توسط سوپاپ، شمع جرقه ايجاد نموده و باعث انفجار در محظه احتراق مي گردد.

اگر شمع خودرو نتواند در زمان درست جرقه زني نمايد و يا به طور كلي جرقه زني نكند، در نتيجه بنزين فشرده شده در محفظه احتراق به به خوبي انفجار نيافته و در نتيجه سيلندرها به حركت در نخواهند امد. از اينرو وظيفه اين قطعه در موتور خودرو بسيار مهم بوده و بايد نسبت به نگهداري آن اقدامات لازمه را انجام دهيم.

انواع شمع خودرو

شمع هاي خودرو همه به يك گونه طراحي نشده اند و داراي انواع گوناگوني مي باشند كه هر كدام براي نوعي از موتور خودرو ساخته شده اند. دسته بندي شمع خودرو به صورت ذيل مي باشد:

شمع سرد: كه براي عملكرد در موتورهاي با دماي بالا طراحي شده اند و داراي پايه هاي كوتاه مي باشند تا سريعا بتوانند گرماي ايجاد شده در اثر جرقه زني را كاهش دهند.

شمع گرم: كه برايس عملكرد در موتورهاي با دماي پايين طراحي شده اند و داراي پايه هاي بلندتري مي باشند تا گرماي خود را ديرتر از دست داده و در نتيجه بتوانند رسوبات باقي مانده حاصل از احتراق را در روي خود شمع بسوزانند.

شمع نيكلي: كه جنس الكترودهاي آن از آلياژ نيكل مي باشد و داراي طول عمر كوتاهي مي باشند.

شمع پلاتينيومي: كه جنس الكترود هاي آن از آلياژ پلاتينيوم بوده و داراي طول عمر بسيار بالايي هستند. اينگونه شمع ها توانايي تحمل دمايي تا 2500 درجه سانتيگراد را داشته و قادرند تا 100 هزار كيلومتر كاركرد مفيد داشته باشند.

شمع ايريديومي: اينگونه از شمع خودرو نيز كه الكترود مثبت آن از جنس ايريديوم مي باشد و داراي طول عمر بالاتري نسبت به شمع هاي پلاتينيومي مي باشند.

شمع هاي چند الكترودي: اين گونه از شمع خودرو از چند الكترود منفي برخوردار مي باشد كه باعث طول عمر بسيار بالاتر مي گردد. به علت اينكه هربار جرقه زني باعث خوردگي قطب منفي مي گردد، هر الكترود پس از خورده شدن، جاي خود را با الكترود نزديكتر به قطب مثبت عوش كرده و در نتيجه طول عمر بالاتري براي شمع خودرو ايجاد مي نمايند.

همانطور كه ديديم هر شمع داراي يك طول عمر خاص مي باشد كه پس از طي اين مدت زمان بايد نسبت به تعويض آن اقدام نمود. اما گاهي به دليل ازدياد رسوبات حاصل از احتراق در سر الكترودها و كثيف شدن آن و يا جرقه زني نادرست و از بين رفتن الكترودها، نياز به تعويض شمع خودرو پيش از طي كردن طول عمر استاندارد خواهد بود. در اين مواقع خودرو به خوبي كار نخواهد كرد و به نوعي دچار بدسوزي مي گردد. درست كار نكردن يكي از شمع ها باعث مي شود كه سيلندر مربوطه سوخت را بطور ناقص بسوزاند و در نتيجه باعث افزايش آلايندگي و در نتيجه صدمه به قطعات موتور گردد.

براي مشاهده انواع شمع خودرو و قيمت آن‌ها،

مي‌توانيد به اين سايت مراجعه كنيد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۶ دى ۱۴۰۰ساعت: ۰۱:۵۶:۵۵ توسط:تاپيك موضوع:

فيلتر روغن

فيلتر روغن چيست و چه وظيفه اي دارد؟

 

وظيفه فيلتر روغن نيز مانند فيلتر هوا اين است كه بايد ناخالصي هاي روغن موتور و براده هاي فلزي كه از موتور جدا مي شوند را بگيرد و مانع ورود آن ها به موتور خودرو شود. بعبارتي ديگر فيلتر روغن ،روغن موتور را از تمام ذرات ناخالصي كه براي موتور مضر است، پاكسازي مي كند و نقش مهمي در سالم ماندن موتور و نيز پيستون ها و سيلندرها ايفا مي كند.

 

نحوه عملكرد فيلتر روغن در موتور خودرو چگونه است؟

 

موتور به وسيله پمپ تعبيه شده در آن، روغن را به مخزني هدايت مي‌كند كه فيلتر در آن قرار گرفته است. روغن از طريق سوراخ هايي كه در بالاي آن تعبيه شده وارد فيلتر و بخش پاك كنندگي خواهد شد.

در پشت سوارخ‌هاي متعدد روي فيلتر يك دريچه ايمني نيز وجود دارد كه مانع از ورود آلودگي‌هاي خارجي مي‌شود.اين دريچه با فشار روغن كنار رفته و سپس بسته خواهد شد.

روغن كه از سوراخ‌هاي بالايي وارد شد، از دريچه ايمني گذر كرد به قسمت اصلي فيلتر مي‌رسد كه از جنس سلولوزي يا الياف مصنوعي است.روغن در اين فيلتر‌ها كاملا تميز و آلودگي احتمالي آنها از بين مي‌رود سپس از طريق سوراخ‌هاي متعدد تعبيه شده در مركز به استوانه مياني وارد مي‌شود. روغن‌هاي انباشته شده در اين قسمت با فشار از قسمت بالايي فيلتر كه بخش خروجي نام دارد به سمت موتور حركت خواهد كرد.

 

ضرر هايي وارده در صورت عدم به موقع تعويض روغن چيست؟

 

تعويض نكردن به موقع فيلتر روغن مي‌تواند باعث جرم گرفتن بحش اليافي آن شود به همين سبب روغن از آن به سختي عبور كرده و كمتر به استوانه مركزي مي رسد. در نتيجه اين عمل فشار زيادي به پمپ روغن آمده و احتمال سوختن آن را بيشتر مي‌كند. همچنين فشار روغن در چنين شرايطي بيشتر مي‌شود و به موتور خودرو آسيب خواهد رساند.

براي جلوگيري از آسيب رسيدن به موتور در چنين شرايطي، يك واشر يا سوپاپ اطمينان طراحي شده است كه در زمان بالا بودن فشار باز شده و روغن را بدون فيلتر شده به موتور خودرو مي‌فرستد. اين واشر اگر دچار مشكل شود مي‌تواند آسيب‌هاي جبران ناپذيري به شما وارد كند.

روغن از داخل فيلتر روغن به موتور پمپاژ مي شود و اگر كثيف و آلوده باشد نمي تواند روغن را به مقدار كافي و راحت از خود عبور دهد و در دورهاي بالا، روغن به موتور نمي رسد و استهلاك موتور در دورهاي بالا به شدت بالا مي رود و بعد از مدت كوتاهي ضريب كمپرس موتور به دليل خوردگي پيستون ها كم مي شود و در نهايت موتور مي سوزد.

برخي افراد در تعويض درست و اصولي فيلتر روغن بي توجهي مي كنند. اين افراد از فيلتر‌هاي با كيفيت پايين استفاده ميكنند.

اين كار باعث ميشود فيلتر نتواند عمل تصويه را به خوبي انجام دهد و در نتيجه آسيب هاي جدي به موتور خودرو وارد شود. با تعويض به موقع و استفاده از فيلترهاي با كيفيت مي توان در هزينه نگهداري و تعمير موتور صرفه جويي نمود.

 

براي مشاهده انواع فيلتر روغن و قيمت آن‌ها،

مي‌توانيد به اين سايت مراجعه كنيد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۲ دى ۱۴۰۰ساعت: ۰۵:۴۸:۵۰ توسط:تاپيك موضوع:

روغن موتور

روغن موتور و فوايد آن


وغن موتور خودرو وظيفه خنك‌كاري و روان‌كاري پيشرانه را در شرايط كاري گوناگون برعهده دارد و نقش مهمي در افزايش طول عمر پيشرانه و پيشگيري از معيوب‌‌شدن آن انجام مي‌دهد. در اين مقاله، انواع روغن موتور، فوايد و نحوه تعويض روغن موتور و موارد مرتبط با آن را بررسي مي‌كنيم.

هر زمان كه پيشرانه خودرو شما فعال و روشن باشد، محصولات جانبي حاصل از احتراق، شروع به آلوده‌كردن روغن موتور مي‌كنند. اگر اين آلودگي‌ها جمع شوند، مي‌توانند به‌صورت لجن‌ و رسوبات در قسمت‌هايي از پيشرانه كه تميز‌كردن آن‌ها دشوار است، ته‌نشين شوند. استفاده از روغن موتور بي‌كيفيت يا غفلت از تعويض روغن موتور در فواصل منظم نيز منجر به تشكيل اين لجن‌هاي چسبنده مي‌شود.

اگر اجزاي داخل پيشرانه و مسيرهاي حركت روغن در آن آلوده باشد، عملكرد، كارايي و همچنين مصرف سوخت خودرو ممكن است تحت‌تأثير قرار گيرد. علاوه بر اين، رسوبات چسبنده گرماي داخل پيشرانه را به دام مي‌اندازد كه باعث ناكارآمدي مي‌شود و بار اضافي را بر پيشرانه مي‌افزايد.

روغن موتور چيست؟

هر روغن موتور از دو جزء متمايز تشكيل شده است: جزء اول پايه اصلي روغن و جزء دوم افزودني‌هايي است كه به تركيب اصلي اضافه مي‌شود تا محصول نهايي حاصل شود. تفاوت اصلي روغن موتورهاي معمولي و سنتتيك در تركيب پايه آن‌ها است. تركيب پايه در روغن موتورهاي معمولي از نفت خام به‌دست مي‌آيد؛ درصورتي كه تركيب پايه روغن‌هاي سنتتيك را تركيبات شيميايي ساخت بشر تشكيل مي‌دهد. اين نحوه ساخت كاملا متفاوت باعث ايجاد خواص برتر در روغن‌هاي سنتتيك شده است.

ازلحاظ گران‌روي، روغن‌ها به دو دسته تقسيم مي‌شوند:

روغن تك‌درجه‌اي (Monogreade)

روغن چند‌درجه‌اي (Multigrade)

 

انواع روغن موتور

  1. روغن مينرال يا معدني
  2. روغن سنتتيك يا مصنوعي
  3. روغن نيمه‌سنتتيك يا نيمه‌مصنوعي
  4. روغن مخصوص خودروهاي با كاركرد زياد

فوايد روغن موتور


روغن موتور به‌عنوان يكي از انواع روان‌كارهاي مايع در پيشرانه خودروها شناخته مي‌شود. اين روغن ازطريق سيستم روغن‌كاريِ تعبيه‌شده در پيشرانه به بخش‌هاي حياتي پمپ مي‌شود تا بتواند وظايف خود را به بهترين شكل انجام دهد. مهم‌ترين وظايف و مزاياي استفاده از روغن موتور و سيستم روغن‌كاري در پيشرانه خودروها عبارت‌اند از:

1) به‌حداقل‌رساندن اتلاف قدرت ناشي از اصطكاك ميان قطعات متحرك

2) كاهش ساييدگي و خوردگي سطوح و قطعات

3) خنك‌كاري پيشرانه

4) كاهش ارتعاشات پيشرانه

5) تميزكاري قطعات پيشرانه

6) كمك به آب‌بندي رينگ پيستون به‌منظور جلوگيري از نشت گازهاي درون سيلندر

براي مشاهده انواع روغن موتور و قيمت

آن‌ها،مي‌توانيد به اين سايت مراجعه كنيد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۲ دى ۱۴۰۰ساعت: ۰۴:۲۹:۱۶ توسط:تاپيك موضوع: